Strategie & advies

Een sterke strategie maakt het verschil tussen een succesvolle campagne of schieten met hagel. Een uitgedachte aanpak levert je veel meer resultaat op.

Bij de Digitale Alliantie hebben we elkaar gevonden vanuit verschillende vakgebieden.

Zo hebben we een SEO-specialist, een SEA-specialist, filmmakers een tekstschrijver en een visueel designer. Ieder brengt zijn eigen expertise mee en daarmee weten we precies wat goed werkt in ons eigen vakgebied. Die kennis delen we met elkaar om met een zo sterk mogelijke strategie voor jou te komen. Alles om jouw bedrijf of dienst beter zichtbaar te maken online. Want daar draait het uiteindelijk om. Sterke marketing. Zonder marketing kun je nog zo’n prachtig product hebben, het vindt zijn weg niet naar je doelpubliek. Zonde. We helpen je graag op weg naar zichtbaarheid.

Je wilt natuurlijk dat mensen die via de diverse zoekmachines op zoek zijn naar een specifiek product of dienst, bij jou uitkomen. Mensen besteden veel van hun vrije tijd aan social media, wat ook een mogelijkheid is om je product onder hun ogen te krijgen. Het biedt een bron om ook daar zichtbaar te zijn. Maar hoe doe je dat nu precies? Je zichtbaarheid vergroten. En waar moet je rekening mee houden? Hieronder vind je een paar tips. En we praten natuurlijk graag met je verder. Als je dat wenst.

Wat bieden we?

- Het allround pakket. We hebben een SEA- en een SEO-specialist in huis. Weten veel van promotie, zowel on- als offline. En helpen je met alle denkbare uitingen verder. Het liefst bedenken we een concept van A tot Z, maar we staan er ook voor open om een gedeelte mee te denken.

- Hulp op het vlak van de beste SEO teksten en hoe deze te schrijven.

- Antwoorden op design en huisstijl vraagstukken

- Alle denkbare ideeën over film en hoe dit het beste ingezet kan worden.

Een duidelijke strategie

Het begint bij een duidelijk idee. Een idee over welke paden je gaat bewandelen en hoe je dat aan gaat vliegen. Simpelweg een doeltreffende strategie. Je hebt een verhaal, iedereen heeft een verhaal, de kunst is om daar goed over te vertellen. 

Het is van groot belang dat je verhaal overal eenduidig is. Dat je telkens hetzelfde verhaal vertelt. Dan weten mensen wat ze van jou en van je bedrijf kunnen verwachten. Het is van belang dat mensen weten wat ze aan je hebben. Dat betekent niet dat je nooit wat anders mag vertellen, je kunt het namelijk prima opdelen in kleine onderdelen. Of steeds iets anders belichten. Als de basis maar gelijk blijft.

Online op de kaart

Je website kun je zien als een vergaarbak van alle belangrijke informatie over jouw bedrijf. Je tarieven, werkzaamheden, contactgegevens en natuurlijk wat je te bieden hebt. Het is belangrijk dat die basis klopt, hiermee zet je jezelf namelijk online op de kaart. 

Om te beginnen is het belangrijk een goede basis te creëren waarmee je jouw bedrijf online op de kaart zet. Je potentiële klant moet gemakkelijk toegang hebben tot alle informatie die hij zoekt. Je website moet goed en snel werken.

Zoekmachines en online vindbaarheid

Mooi als je een prachtige website hebt, nu is het nog zaak dat mensen je ook kunnen vinden. Het is van groot belang dat je hoog eindigt in de zoekresultaten van zoekmachines. Door goed vindbaar te zijn en een hoge positie in de zoekmachines te veroveren wordt de online zichtbaarheid van je bedrijf of product ook flink groter. 

Met zoekmachine optimalisatie, SEO, wordt voortdurend gewerkt om de vindbaarheid van je website constant te verbeteren. Dat is belangrijk. In dit geval is stilstand letterlijk achteruitgang. 

Goede SEO begint met een zoekwoorden analyse. Daarmee wordt onderzocht welke zoekwoorden mensen invoeren voordat ze op je website komen. Dan volgt het vullen van je website met belangrijke content en waardevolle links, daarmee verbeter je je website aanzienlijk. Dat lijkt raar, dat je een website inricht op algoritmes. Natuurlijk moet een site niet een algoritme dienen maar een mens, de gebruiker staat voorop. Maar je wilt natuurlijk ook dat deze gebruiker je website kan vinden. Ook hierin draait het om balans.

Social mediakanalen en zichtbaarheid

Waar zijn je potentiële klanten te vinden? 

Welke sociale media-kanalen gebruiken ze? 

Het is van belang dat je in kaart hebt op welk platform je klanten te vinden zijn. In het geval van social media is kwaliteit vele malen zwaarder wegend dan kwantiteit. Het is beter je op een of enkele kanalen te concentreren en daar berichten van kwaliteit te plaatsen en te investeren in het klantencontact, in plaats van het op allerlei verschillende kanalen te proberen. Het bijhouden van een social media-account kost altijd meer tijd dan je denkt.

Online zichtbaarheid vergroten met betaalde campagnes

Je kunt je online nog zichtbaarder worden door advertentiecampagnes te draaien. Heb je bijvoorbeeld een eenmalige actie die je tijdelijk in de spotlight wilt zetten? Dan heb je geen tijd om te wachten tot de SEO zijn werk doet. 

Op Google kun je met zoekmachine adverteren snel bovenaan staan. Je kan de online zichtbaarheid van je bedrijf vergroten door advertentiecampagnes op te zetten. Ook op social media heb je eindeloze mogelijkheden om jouw doelgroep te benaderen. 

Als je duidelijk voor de kijker hebt op welk social media platform je doelgroep actief is, kun je met sterke content en betaalde advertenties je zichtbaarheid flink vergroten.

Strategie en advies bij het vergroten van online zichtbaarheid

Is het tijd om zichtbaarder te worden? 

Klaar voor de volgende stap?

 We helpen je graag op weg. We weten inmiddels wat de beste wegen zijn om te bewandelen. Het vergroten van de online zichtbaarheid van je bedrijf of product klinkt misschien eenvoudig, dat is het ook, al vraagt het ook veel tijd en kennis. We kunnen je helpen door je handvatten te bieden waarmee je verder kunt, dat doen we graag. Al kun je er ook voor kiezen om het uit te besteden, zodat jij kunt doen waar je het meeste plezier aan beleeft. 

Neem gerust contact met ons op, zodat we gezamenlijk je mogelijkheden kunnen bespreken.
Contact

Start jouw project vandaag nog!

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, helpen je verder en we stellen desgewenst een vrijblijvende offerte voor je op. Alles voor sterke marketing op maat.