YouTube adverteren

YouTube is het grootste videokanaal en daarmee ook het grootste kanaal voor online video-advertenties. De mogelijkheden op YouTube zijn eindeloos en we kunnen je goed helpen met het maken van prachtige video's en de bijpassende advertenties voor je verzorgen.

Het grote bereik van het videoplatform geeft jouw bedrijf of merk veel mogelijkheden om meer naamsbekendheid te creëren.

Adverteren op YouTube brengt veel voordelen met zich mee. De Digitale Alliantie specialiseert zich, naast Social Media Adverteren, ook op het maken van video's. Hiermee breng jij je boodschap compact en duidelijk over op je doelgroep.

Wat zijn de mogelijkheden van adverteren op YouTube?

Je maakt via Google Ads een videocampagne aan op YouTube. Je kunt kiezen uit drie soorten advertenties:
Bumper advertenties
Discovery advertenties
InStream advertenties
Wil je graag weten wat de verschillen zijn of kun je onze hulp gebruiken bij het bedenken van een goed concept of het maken van een online video? We helpen je graag.

Hoe target je de juiste doelgroep?

Je kunt op YouTube selecteren door wie je video wordt bekeken. Je kunt selecteren op interesses, demografie en locaties, maar ook op zoekwoorden en onderwerpen. Daarnaast is er nog een hele handige optie: je kunt ervoor zorgen dat de mensen die al eens eerder op jouw YouTube kanaal zijn geweest, je nieuwe video’s te zien krijgen in advertenties. Dat heet remarketing.

Wat zijn de voordelen van adverteren op YouTube?

Je legt met originele video’s op een ludieke manier contact met potentiele klanten. Je kunt veel kwijt in slechts enkele seconden. Wat wil jij delen met je doelgroep? Wil jij laten weten waar je voor staat? Wil je informatie delen of wil je ze aanzetten tot het kopen van je product?
Je bereikt de juiste doelgroep doordat je heel specifiek kunt targetten. We helpen je daar graag bij.
Je kunt meteen je succes meten. Je kunt aan de hand van Google ads zien of je de juiste doelgroep bereikt met de gekozen instellingen. Zo niet: geen punt. Bijstellen is niet ingewikkeld. Je kunt ook zien hoelang mensen gemiddeld blijven kijken naar je video’s. Alles is in de gaten te houden: hoeveel weergaven je video op YouTube genereert, het bereik, de kosten en nog veel meer.
Contact

Start jouw project vandaag nog!

Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, helpen je verder en we stellen desgewenst een vrijblijvende offerte voor je op. Alles voor sterke marketing op maat.